Home > Articles SomGarrigues > ARTICLE MENSUAL SOM GARRIGUES: EL COMPROMÍS ÉS UN FET, NO UNA PARAULA

ARTICLE MENSUAL SOM GARRIGUES: EL COMPROMÍS ÉS UN FET, NO UNA PARAULA

El compromís és un fet, no una paraula

El passat 29 de juny es va presentar, al Consell Comarcal, el Pla Estratègic Territorial de les Garrigues 2015-2025. A partir de la informació obtinguda amb la diagnosi i els escenaris de futur, el sector agrari, la indústria agroalimentària, els serveis a les persones i el turisme en base al propi patrimoni natural i cultural són els sectors amb més potencial de creació d’ocupació i contribució al desenvolupament local. Però ens cal potenciar l’autoestima dels garriguencs i garriguenques cap a la pròpia comarca i creure que els nostres recursos són actius amb gran potencial. Cal que siguem emprenedors, fomentem el talent i cedim espais de decisió als nostres joves. Cal que treballem pels serveis per a poder viure amb qualitat a la comarca, en col·laboració i coordinació amb tots els agents públics i privats.

Són molts els elements que determinen el desenvolupament dels territoris, però es poden resumir en tres factors: voluntat política, capacitat creativa i capacitat de gestió. La seva presència però no és suficient per assolir un desenvolupament real. És imprescindible que aquests es conjuguin al voltant d’un projecte comú, que compti amb una estratègia ben definida i amb el lideratge sòlid de les institucions. I ara tenim un projecte per a tots, amb una estratègia clara i el  lideratge determinat del Consell Comarcal que ofereix compromís i demana compromís.

 

El CEG defensa que el patrimoni cultural és fonamental per a la identitat local i col·lectiva. I per això fa seus, amb matisos, els objectius del Pla d’aproximar el patrimoni de les Garrigues a la població local per corresponsabilitzar-la de la seva preservació i valorització, de vetllar per l’aplicació de les mesures necessàries per assegurar la seva conservació i manteniment i per a la millora de la gestió i planificació dels usos que pot tenir el patrimoni des d’un punt de vista eficient i sostenible. El Centre d’Estudis de les Garrigues accepta el compromís, seguint el pensament de Jean-Paul Sartre. Ell ens recorda que  “el compromís és un fet, no una paraula”.

 

Anna Torres – Centre d’Estudis de les Garrigues

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*