Home > Articles SomGarrigues > CENTRE D’ESTUDIS, NOUS REPTES: ARTICLE MENSUAL SOMGARRIGUES

CENTRE D’ESTUDIS, NOUS REPTES: ARTICLE MENSUAL SOMGARRIGUES

CENTRE D’ESTUDIS, NOUS REPTES
Com ja s’ha informat en aquest mateix quinzenal comarcal, el Centre d’Estudis de les Garrigues va entrar a finals de l’any 2015 a formar part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou projecte, des del CEG, ens l’hem agafat com un repte important; primer que res ens permet continuar ubicant i posicionant la nostra comarca dins del món de la recerca i la cultura del país, com fan altres entitats i persones del territori, i en un segon terme, ens obliga a fer un pas endavant en el tema de l’organització de l’entitat, i si se’m permet fins i tot a la semiprofessionalització de la gestió i funcionament del mateix centre.
Faig aquesta suposició perquè formar part d’aquest “Observatori” ens obre un ventall enorme dins del món de l’etnologia i sobretot dins de la recerca sobre aspectes culturals que dia rere dia es van perdent a la nostra comarca, com prou bé saben companys i companyes que fan investigació pels nostres pobles. D’entrada estem fent moviments per incorporar nova gent a la junta del centre per poder gestionar millor les propostes i projectes que ens passen pel davant. Només us posaré un exemple sobre algunes de les activitats noves que fem des de que formem part de l’Observatori. Aquest any ja hem entrat a formar part de les entitats que organitzen la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2016 i aquest proper dissabte dia 13 d’agost podreu veure el nostre primer passi al Centre d’Interpretació de les pintures rupestres del Cogul amb la projecció de la pel·lícula La memòria de la matèria, del director Albert Abril. Ell hi serà present i participarà a la taula rodona que es farà després d’haver vist el film.
Per a nosaltres aquests reptes són bàsics per seguir avançant, però també ho haurien de ser per a la resta de ciutadans de la comarca, i veure que promocionar i vendre el nom de les Garrigues i els seus municipis al costat de la cultura és un valor positiu per tots i totes, però sobretot és una carta de presentació pel que vulguem fer a partir d’ara en endavant. Avui en dia, un territori o uns pobles sense activitat cultural, la seva projecció i els seus nous projectes es veuen escapçats de soca-rel. I és que el primer món funciona diferent.
Isidre Pinyol
Centre d’Estudis de les Garrigues

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*