Home > Activitats > DIGNIFICACIÓ DE LA FOSSA COMUNA DEL CEMENTIRI DE LES BORGES
DIGNIFICACIÓ DE LA FOSSA COMUNA DEL CEMENTIRI DE LES BORGES

DIGNIFICACIÓ DE LA FOSSA COMUNA DEL CEMENTIRI DE LES BORGES

El diumenge 30 d’abril es celebrà al cementiri de Borges Blanques, un acte en memòria de les víctimes de la guerra civil enterrades a la fossa comuna.

L’acte, organitzat per la Comissió Ciutadana per la Memòria i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borges i el Centre d’Estudis de les Garrigues, serví per dignificar i senyalitzar un espai, fer un homenatge a les víctimes que hi estan enterrades. Amb aquest reconeixement es posen nom i cognoms, concretament 76 (els recuperats fins ara), en un terreny per tal que els seus familiars puguin, per sempre, saber on estan enterrats els seus antecessors.

Aquest acte de dignificació d’aquesta fossa recull tota una simbologia de respecte per les persones i honora a les víctimes de la Guerra Civil, i torna la dignitat i la identitat a totes aquelles persones que van morir en circumstàncies tràgiques.

Cal destacar l’esforç que s’ha fet per identificar aquesta més de setantena de persones que hi poden estar enterrades. Ara, el cementiri s’integra en el xarxa d’espais de Memòria de Catalunya, i recordarà per sempre més a aquestes víctimes.

L’acte s’acabà amb la lectura de tots els enterrats identificats a la fossa i una frena de clavells per part dels voluntaris assistents.

D’esquerra a dreta: Enric Mir, alcalde de Borges Blanques; Marc Macià, membre de la Comissió Ciutadana per la Memòria i Josep Rubió, President del Centre d’Estudis de les Garrigues, dirigiren unes paraules als assistents.

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*