Home > Activitats > EL DESCLAVAMENT I LA PROCESSÓ DE L’ENCONTRE DE LA GRANADELLA, ELEMENT FESTIU PATRIMONIAL
EL DESCLAVAMENT I LA PROCESSÓ DE L’ENCONTRE DE LA GRANADELLA, ELEMENT FESTIU PATRIMONIAL

EL DESCLAVAMENT I LA PROCESSÓ DE L’ENCONTRE DE LA GRANADELLA, ELEMENT FESTIU PATRIMONIAL

Des del Centre d’Estudis de les Garrigues volem donar l’enhorabona a totes aquelles persones que durant aquests últims anys (membres del Consell Parroquial, des d’un inici), han estat lluitant perquè el Desclavament de Divendres Sant i la Processó de l’Encontre del Diumenge de Resurrecció que es celebren a La Granadella durant la Setmana Santa fossin reconegudes a nivell nacional, finalment el passat 21 de març foren declarades Elements Festius Patrimonials d’Interès Nacional.

Aquest reconeixement situa aquests ritus d’arrelada expressió de religiositat popular,  com a únic a les Garrigues i a les Terres de Lleida.

Aquesta excepcionalitat ens ha de portar a conèixer i explicar els seus orígens i continuïtat al llarg dels anys, quedant per sempre més dins el Patrimoni Cultural Català. D’aquesta animem als iniciadors de tot aquest projecte a fomentar-lo i a difondre’l per tota la comarca i arreu del País.

Felicitats!

Seguidament podeu consultar els actes de la setmana Santa a La Granadella amb la inclusió de l’Acte de Declaració per part del Sr. Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya.

 

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*