Home > Activitats > LOS CANTADORS: Cants religiosos de tradició oral de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell
LOS CANTADORS: Cants religiosos de tradició oral de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell

LOS CANTADORS: Cants religiosos de tradició oral de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell

Durant la IX Trobada d’Estudiosos de les Garrigues, celebrada a Fulleda el 2013, ja ens van fer un tastet amb la ponència: El cant religiós de tradició oral a la Granadella, ara, promogut i impulsat pel Grup Cultural Grallers de la Granadella – Música d’Arrel, es presenta aquesta publicació amb la intenció de difondre i investigar els  cants religiosos de tradició oral.

Es tracta d’una recerca a una trentena de pobles, entre el 2011 i 2015, que ara es presenta en forma de llibre amb CD adjunt, que ha permès fer sorgir la memòria dels cants religiosos, de les ocasions i de les emocions que els donaven sentit i força. Alguns cants i ocasions han perviscut, no sense transformacions i adequacions. En altres pobles, els testimonis encara són nombrosos i la força del record prou rellevant per poder-ne bastir els detalls i per recollir-ne un bon nombre d’interpretacions, a més d’alguns enregistraments recuperats de la dècada de 1960. En definitiva, retrobem en aquestes comarques allò que —sovint ignorat— ha estat comú a bona part dels països de llengües romàniques, i que hem pogut observar i estudiar en altres indrets dels Països Catalans.

Els seus autors són: Amàlia Ametlló, Jaume Ayats i Ester G. llop.

A la nostra comarca està prevista la presentació del llibre el proper 27 de març a La Floresta, us anirem informant.

 

 

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*