Home > Activitats > RECORD A LES VÍCTIMES DEL BOMBARDEIG DEL 25 DE NOVEMBRE DE 1938 A LES BORGES BLANQUES
RECORD A LES VÍCTIMES DEL BOMBARDEIG DEL 25 DE NOVEMBRE DE 1938 A LES BORGES BLANQUES
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RECORD A LES VÍCTIMES DEL BOMBARDEIG DEL 25 DE NOVEMBRE DE 1938 A LES BORGES BLANQUES

Aquest dimecres 25 de novembre, coincidint amb el 77è aniversari dels bombardejos a les Borges Blanques, es celebrarà un acte d’homenatge a les víctimes a les 19:00 hores a l’exterior de cal Gineret, edifici que serví de refugi dels diferents bombardejos a la població.

En l’acte hi intervindran els membres del CEG, Marc Macià i Josep Rubió, que faran una petita glossa del bombardeig d’aquell dia i una contextualització dels bombardejos a la comarca. Sebastià Tolosa, del grup de teatre Nissaga, recordarà unes paraules de Manel Giné, testimoni de l’atac quan tenia 10 anys i la vintena de víctimes mortals que hi va haver. Prèviament, a les 12 del migdia, sonaran les campanes, a l’hora exacta en què es va produir el bombardeig aquell dia.

Aquest acte de record l’organitza una recent creada Comissió Ciutadana per la Memòria, formada per un grup de borgencs arran de l’acte que hi va haver al maig d’homenatge als garriguencs deportats als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. La intenció del grup, que és obert a qualsevol ciutadà, és anar celebrant actes de recuperació de la memòria històrica local.

Us convidem a assistir-hi.

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*