Home > Activitats > 17a CAMINADA CULTURAL A LES GARRIGUES. DESCOBERTA DEL PARC NATURAL PARCIAL DE MAS DE MELONS.CASTELLDANS
17a CAMINADA CULTURAL A LES GARRIGUES. DESCOBERTA DEL PARC NATURAL PARCIAL DE MAS DE MELONS.CASTELLDANS

17a CAMINADA CULTURAL A LES GARRIGUES. DESCOBERTA DEL PARC NATURAL PARCIAL DE MAS DE MELONS.CASTELLDANS

El proper diumenge dia 29 el programa de les caminades culturals fa parada a la població de Castelldans!

Descobrirem l’espai de la Reserva Natural Parcial de MAS DE MELONS i visitarem entre altres punts d’interès,  el mas més important de la zona, el MAS DE MELONS.

Iniciarem la ruta des del passeig de Castelldans i ascendirem una mica per dirigir-nos al Pla de les Moles. La tranquil·litat, la calma, el paisatge de secà  i si estem de sort, algun Gaig Blau, trenca, calàndria o torlit ens acompanyaran durant tot el matí. Durant el primer tram del recorregut gaudirem d’unes fantàstiques vistes de tot el Pirineu i Prepirineu a una banda i de la Vall de Matxerri a l’altra.

Continuarem la ruta i ens desviarem un moment per ascendir fins a un turonet on tindrem una gran panoràmica del terme i com no és estrany, va ser l’escenari d’una aferrissada batalla durant la guerra civil i on actualment encara podrem observar la trinxera que hi havia i el niu de les metralladores.

Als peus del turó, descobrirem la font del clinc-clinc (actualment enfonsada parcialment).

Continuarem la ruta entre camins per dirigir-nos fins al Mas de Melons.

El Mas de Melons és una masia que està essent restaurada i adequada gràcies al projecte Secans que permetrà ésser entre altres, un punt d’informació i d’exposició d’aquest espai.
Allí ens esperarà el guarda per ensenyar-nos com és el mas per dins i per explicar-nos la història que té. Al voltant del mas podrem observar la Vall de Melons i gràcies a un plafó explicatiu i a l’explicació del guia cultural, veurem el procés que gràcies a uns cubs excavats a la pedra, extreien el vi del raïm.

Seguirem el camí de tornada cap al municipi pel camí asfaltat (carretera d’Aspa) fins a arribar de nou al passeig de Castelldans.

LLOC DE TROBADA: Passeig Francesc Moragas, 5, 25154 Castelldans, Lleida).

Hora d’inici de la ruta: 9.30h

Hora finalització aproximada: 13h

Trobareu més informació detallada i les inscripcions de la ruta al bloc:
http://marxanordicaiculturagarrigues.blogspot.com.es/

Ruta Castelldans 1

 

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*