Home > Activitats > 6è REPIC DE CAMPANES AL SOLERÀS
6è REPIC DE CAMPANES AL SOLERÀS

6è REPIC DE CAMPANES AL SOLERÀS

El dissabte 5 de maig té lloc el festival itinerant de Repic de Campanes i enguany es fa al Soleràs. Organitzat pel Consell Comarcal, el Centre d’Estudis de les Garrigues, l’Ajuntament del Soleràs i els campaners de les Borges Blanques, amb la col·laboració de la Confraria de Campaners de Catalunya i l’església parroquial del Soleràs, la cita té per objectiu donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic campaner de les Garrigues, afavorir el manteniment dels campanars, conèixer els diferents tocs que encara es conserven i incentivar el coneixement del món campaner.

El programa d’activitats és el següent:

– Rebuda dels participants a l’ajuntament i visita guiada a casa Seró (Hospital de sang durant la guerra) i per l’antic cementiri on hi ha la fossa comuna més  mportant del país excavada fins ara a les 17.30 h.
– Inauguració del festival a la plaça a càrrec de les autoritats a les 19 h.
– Presentació de l’estudi sobre el món campaner “Les veus de la catedral de Tarragona” a càrrec de Jesús Martínez a la plaça a les 19.30 h.
– Pujada al campanar amb vistes al poble a les 20 h.
– Sopar a la plaça de l’Església a les 20.30 h.
– Audició de repic de campanes a càrrec dels campaners assistents i projecció a la paret de l’església del repic de campanes a les 21.30 h.
– Recital teatralitzat de l’obra “Lo preu de dormir tranquil” a càrrec de la companyia Cassigalls de Juneda a la sala polivalent de l’Ajuntament a les 22.30 h.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*