Home > Activitats > COL·LABOREM AMB EL CONCURS DE CAMPANERS DE LES BORGES BLANQUES
COL·LABOREM AMB EL CONCURS DE CAMPANERS DE LES BORGES BLANQUES

COL·LABOREM AMB EL CONCURS DE CAMPANERS DE LES BORGES BLANQUES

El dissabte 15 de setembre a la tarda tindrà lloc la quarta edició del Concurs de Campaners de les Borges Blanques, organitzat per l’Ajuntament d’aquesta població i en què, com és habitual, formem part de les entitats col·laboradors. El concurs consta de dues categories, una per a menors de 16 anys i una per a majors, amb un màxim de 15 inscrits per a cada una.

Els repics de campanes són lliures i cadascú disposarà de 6 minuts per desenvolupar dos repics. El jurat, del que formem part, valorarà aspectes com l’originalitat, la melodia, la tècnica, etc. En la categoria de menors de 16 anys hi ha premis de 100, 50 i 25€ al primer, segon i tercer classificat, respectivament, i a la de majors són de 250, 125 i 75. El termini d’inscripció és el dijous 13 de setembre, a l’Ajuntament de les Borges.

No és l’únic certamen campaner en què el Centre d’Estudis s’implica. Com sabeu, el mes de maig vam organitzar al Soleràs, junt amb el Consell Comarcal, l’Ajuntament del Soleràs i l’escola de campaners de les Borges, el 6è Festival de Repic de Campanes de les Garrigues, que es fa de manera itinerant per pobles de la comarca amb l’objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic campaner, afavorir el manteniment dels campanars i conèixer els diferents tocs que encara es conserven.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*