Home > Activitats > JORNADA PRESENTACIÓ DEL CEG COM A OBSERVATORI DEL PATRIMONI ETNOLÒGIC I IMMATERIAL A TARRÉS
JORNADA PRESENTACIÓ DEL CEG COM A OBSERVATORI DEL PATRIMONI ETNOLÒGIC I IMMATERIAL A TARRÉS

JORNADA PRESENTACIÓ DEL CEG COM A OBSERVATORI DEL PATRIMONI ETNOLÒGIC I IMMATERIAL A TARRÉS

Aquest proper dissabte 21 de maig a partir de les 17:00 hores i a Tarrés, el CEG organitza una jornada, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarrés, el Consell Comarcal i l’IPEC (Departament de Cultura), de presentació del Centre d’Estudis de les Garrigues com a nou membre de l’OPEI.

Com ja saps, el passat 8 d’octubre de 2015, el Centre d’Estudis de les Garrigues es va convertir en un dels tres Centres d’Estudis de Catalunya que col·laboren amb l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial per a la realització d’actuacions vinculades a la recerca, conservació i difusió del Patrimoni Etnològic de Catalunya, després de la signatura com a entitat col·laboradora amb el Departament de Cultura de la Generalitat.

El funcionament de l’Observatori es basa en la col·laboració i el treball en xarxa amb les entitats i grups que existeixen arreu de Catalunya dedicats al patrimoni etnològic.

La signatura d’aquest conveni ha de facilitar a la comarca, en general, i a cadascuna de les poblacions en particular, la possibilitat d’organitzar activitats, jornades de recerca, inventaris o activitats de difusió que comptaran amb el recolzament del Departament de Cultura.

Creiem que aquesta és una oportunitat importantíssima que el nostre territori no es pot deixar perdre, ja que ens obre un ventall de possibles estudis i recerques fins ara insospitat i amb més facilitat de rebre ajudes econòmiques.

Un suport que des del CEG pensem que no es pot desaprofitar. Així que tant associacions culturals, com particulars, ajuntaments i Consell Comarcal, tenim una nova eina per poder utilitzar i ampliar el coneixement del nostre Patrimoni.

Per tal de fer-ne difusió i saber el funcionament d’un Observatori, així com les línies de recerca i d’ajudes que s’ofereixen, el proper 21 de maig es farà una Jornada amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre el Patrimoni Etnogràfic i Immaterial i les possibilitats a la nostra comarca.

Us animem a ser-hi.

A continuació teniu el programa

Programa

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*