Home > Activitats > PARTICIPACIÓ DEL CEG EN LA X TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS DE LES TERRES DE LLEIDA, LA FRANJA, ARAN I ANDORRA
PARTICIPACIÓ DEL CEG EN LA X TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS DE LES TERRES DE LLEIDA, LA FRANJA, ARAN I ANDORRA

PARTICIPACIÓ DEL CEG EN LA X TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS DE LES TERRES DE LLEIDA, LA FRANJA, ARAN I ANDORRA

El passat dissabte 10 de juny es realitzà, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Xa Trobada de centres d’Estudis de les Terres de Lleida, Aran, La Franja i Andorra.

Durant la jornada es va poder debatre sobre la realitat actual dels centres d’estudis i la seva vinculació a la Coordinadora de Centres de Parla Catalana, l’IRMU i l’IEI, a partir de la xerrada realitzada pel President del Centre d’Estudis de les Garrigues, Josep Rubió, sota el títol: Aproximació als Centres d’Estudis de Lleida, Aran, La Franja i Andorra. Dades dels últims anys.

També es van presentar nous projectes, com el de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca que porta per títol “El tronc de Nadal”. Es va fer un homenatge als 50 anys de l’Associació Cultural La Femosa, on es va explicar tota una sèrie d’actes commemoratius per aquest aniversari.

Es feu la presentació del nou Centre d’estudis de la Noguera.

Finalment es va fer una taula rodona en relació als centres d’estudis i la seva participació en els centres educatius. Raül Manzano i Meritxell Borràs, amb la moderació d’Eduard Trepat, reflectiren la necessitat i la importàncies dels Centres d’estudis en l’àmbit educatiu i la seva necessària implicació, així com la imprescindible participació del professorat, les escoles i fins i tot els mateixos pares i les AMPE’s. Un terreny encara per explotar tot i les diferents experiències que s’hi van aportar.

La jornada va cloure amb la visita a la Biblioteca-Hemoteca-Arxiu de l’IEI.

 

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*