Home > Activitats > PRESENTAT EL LLIBRE TRACES A LES BORGES
PRESENTAT EL LLIBRE TRACES A LES BORGES

PRESENTAT EL LLIBRE TRACES A LES BORGES

El passat 27 d’abril es va presentar a la Sala ARTS25400, situada a l’Espai Macià de les Borges Blanques, la publicació TRACES.

El volum, que compta amb 19 ponències sobre diferents pobles de la comarca o de la comarca en global, correspon als treballs presentats el 24 d’octubre de 2015 a la X Trobada d’Estudiosos de les Garrigues i presentat el passat 29 d’octubre de 2016 a la mateixa població.

Després de fer una dissecció general de la publicació, per part de Josep Rubió, President del CEG, dos dels coautors explicaren el seu treball.

El Marc Macià presentà la ponència: “La Biblioteca Popular de les Borges Blanques: Cultura i política al món rural català en el període d’entreguerres (1918-1938)” on fa un seguiment del procés de creació de la Biblioteca Popular en temps de la Mancomunitat de Catalunya, la seva evolució i la seva desaparició, com a edifici una cop acabada la guerra civil ja molt malmès pels bombardejos que va patir la població.

Mentre que Jordi Satorra, realitzà un treball on intenta analitzar els noms relacionats amb l’aigua i més concretament amb els cursos fluvials del riu Set, de la Femosa i la Vall Major. També del pas del Canal d’Urgell i quedaria pendent el Canal Segarra-Garrigues per a futurs estudis, si es dóna el cas. El títol de la seva ponència és: “Aproximació a la Hidronímia garriguenca”.

D’esquerra a dreta: Marc Macià, Josep Rubió i Jordi Satorra

 

Jordi Satorra

 

Marc Macià

 

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*