Home > Activitats > VI CAMINADA CULTURAL PER LES GARRIGUES: RUTA DE LA GUERRA CIVIL A LA GRANADELLA
VI CAMINADA CULTURAL PER LES GARRIGUES: RUTA DE LA GUERRA CIVIL A LA GRANADELLA

VI CAMINADA CULTURAL PER LES GARRIGUES: RUTA DE LA GUERRA CIVIL A LA GRANADELLA

ANOTEU A L’AGENDA EL PROPER DIUMENGE DIA 22 DE FEBRER perquè serà un matí molt interessant ja que descobrirem la importància i la gran resistència que va oferir la població de la Granadella durant la Guerra Civil.

En aquesta interessant població de les Garrigues Altes, iniciarem la ruta que serà d’uns 9,5km aproximadament on gaudirem de les magnífiques vistes que ens ofereix el coll de Bovera (Mirador de Bovera) on s’observa el riu Ebre aigües avall i les comarques del Priorat i de la Ribera d’Ebre.
Continuarem la ruta per camins transitables i amb lleus desnivells on ens trobarem alguna cova i sobretot un gran grapat de trinxeres enmig dels turons que membres del Centre d’Estudis de les Garrigues s’encarregaran de fer-nos reviure la lluita i els esdeveniments que hi van succeir.

A mig recorregut recuperarem forces amb l’avituallament que us tindrem preparat i continuarem la ruta circular fins arribar de nou al poble de la Granadella; allí visitarem el sorprenent refugi sota terra i que va servir a la població per a refugiar-se dels durs bombardejos i atacs dels nacionals.

I finalment acabarem fent una visita guiada a l’exposició sobre la guerra civil a les Garrigues (1936-1939) on veurem de primera mà eines, estris, bombes i material que s’utilitzava durant la guerra civil i que gràcies a habitants de la Granadella, s’han pogut conservar i ara es poden conèixer.

 

ruta de la guerra civil definitiu!!!

 

Vine i reviu la Guerra Civil a les Garrigues!

Per a més informació consulteu el web actualitzat: www.marxanordicaiculturagarrigues.blogspot.com.es

About Redacció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*